Stinkende toiletten op station Breda aangepakt

Stinkende urinoirs in het net geopende deel van station Breda worden zo snel mogelijk gesloopt en opnieuw opgebouwd. De tussenschotten worden versmald en de tegels worden opnieuw geïmpregneerd. Dat meldt ProRail, dat de woordvoering van de bouwgroep doet, donderdag.

De urinoirs stonken al een paar weken. De schotten tussen de urinoirs waren te breed, waardoor mannen van te grote afstand in de pot moesten pissen, aldus een woordvoerder van ProRail. Dit ging niet altijd goed, waardoor de tegels en de vloer na een week zwart uitsloegen. Ook werd meermaals een stanklucht waargenomen.

De hele toiletgroep wordt opnieuw geïmpregneerd, aldus de woordvoerder. Dit betekent dat ook de tegels in het vrouwentoilet een opknapbeurt krijgen.

De noordelijke stationskant werd begin september in gebruik genomen. Volgens de woordvoerder zijn geen verdere fouten geconstateerd. "Het is echter nog niet af. We zijn nog steeds bezig met werkzaamheden. Maar echte fouten zien we niet."

Wel heeft BredaVandaag een lijst met kinderziekten opgenoemd die zouden spelen tijdens de verbouwing en de nieuwe aanbouw. Het meerendeel van de klachten gaat over de verbouwing, waaronder de hoge brug, het lekkende dak en een brandalarm wat niet goed afgesteld zou zijn, en enkele malen onnodig af zou zijn gegaan met de nodige geluidsoverlast van de sirenes.

"Stinkende toiletten op station Breda aangepakt"
"Stinkende toiletten op station Breda aangepakt"

Bron: Treinreiziger