Nog enige tijd wateroverlast op station Breda

De wateroverlast die maandag het station in Breda teisterde zal waarschijnlijk niet de laatste hinder zijn die reizigers van de regen zullen ondervinden. Volgens een verklaring van de gemeente Breda en ProRail is het station nog in aanbouw.

Het regenwater sijpelt nu nog tussen de kieren door van de dakdelen van het nog in aanbouw zijnde station. Pas zodra de werkzaamheden aan het dak van het station definitief af is zijn zullen de kieren ook meteen worden gedicht. Dit zal volgend voorjaar zijn.

Tot die tijd zullen reizigers helaas nog bij hevige regenbuien getrakteerd worden op regendruppels uit de lucht. Toch denkt ProRail-woordvoerder Rene Vegter dat het wel mee zal vallen. "De regenbui die maandag boven het station losbarstte was wel erg extreem, haast tropisch. Zo vaak komt dat niet voor." Bovendien, zo is uit onderzoek komen vast te staan, bleek een deel van de dakbedekking er niet te zijn. Vergeten aan te brengen door de aannemer. Vegter: "Dat heeft de zaak verergerd. Maar dat wordt alsnog snel in orde gemaakt."

Verbouwing station Breda

Het nieuwe station van Breda is inmiddels al een kleine maand in gebruik, waarmee het stationsgebouw aan de zuidkant afgebroken zal worden. Hier zal de komende jaren een nieuwe entree worden gebouwd. Nu is het centrum alleen bereikbaar via een vrij hoge tijdelijke loopbrug, en is de noordkant nu de hoofdentree. In 2016 is het station, dat 200 miljoen euro kost, helemaal klaar.

  • Volgende week zullen we een reportage publiceren over het nieuwe stationsgebouw van Breda.

Bron: BN de Stem