Kaartverkoop Spoorparade van start

Het Nederlandse spoor bestaat dit jaar precies 175 jaar.  En dat wordt dit jaar groots gevierd met diverse evenementen. Het hoogtepunt is de Spoorparade die van 16 tot 21 oktober in Amersfoort plaatsvindt. Een evenement voor zowel jong als oud met een diversiteit aan treinen. Losse kaartjes zijn beschikbaar voor 10 euro. Een trein + toegangskaartje kost 25 euro.

Het evenement vindt plaats in en om de oude Wagenwerkplaats in Amersfoort op loopafstand van het station, aan de niet-centrum zijde.

Programma

Op het festival zullen er letterlijk treinen zijn in alle soorten en maten. Van echte treinen tot miniatuurtreinen. Een aantal keer per dag zal er een treinparade plaatsvinden waarbij er een tribune wordt opgesteld voor de geinteresseerden. "Bijna een half uur lang zie je verschillende locomotieven, van oud tot nieuw, voorbijkomen. Echte beweging dus!", meldt de organisatie van het evenement.

In veel van de treinen kun je tijdens het evenement instappen, en bij sommige kun je (onder begeleiding) de cabines in, waarbij een machinist uiteg zal geven over de knopjes en hendels. Verder is er een modelspoorbaan van Märklin. Ook kun je met een 3D-bril ervaren hoe het is om zelf machinist te zijn. Ook is er een 3D-attractie waar je wordt meegenomen naar de toekomst van het spoor.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Zo kunnen kinderen hun eigen rangeerdiploma halen. Er is daarnaast een kinderspeelplaats opgezet, waar er gespeeld kan worden met en op treintjes en een mega trein-springkussen.

Tickets

Locatie

Adres: Piet Mondriaanplein 61
Parkeren: Bedrijventerrein Vathorst. De route wordt met parkeerborden aangegeven (het exacte adres volgt nog). Vanaf dit parkeerterrein zullen pendelbussen ingezet worden die u binnen circa 15 minuten naar de SpoorParade brengt.