Koperdiefstal treft treinverkeer rond Schiphol

Het treinverkeer tussen Schiphol en twee Amsterdamse stations is vrijdagochtend verstoord. Door een koperdiefstal is veel schade aangericht aan het spoor. Als gevolg daarvan rijden er geen treinen tussen Amsterdam Zuid en Schiphol en tussen de luchthaven en Amsterdam Lelylaan. De verstoringen zullen nog tot 14:00 uur duren.

Bij de koperdiefstal zouden stroomkabels zijn geraakt en in brand zijn gevlogen. Daardoor is over tientallen meters grote schade aangericht. Volgens spoorbeheerder ProRail is het herstelwerk in volle gang.

Personeel

De NS stelt dat sommige schade inmiddels is hersteld, en dat rond 10.00 uur drie van de vier sporen beschikbaar zullen zijn, maar dat de problematiek daarna nog zal voortduren. Dat komt onder meer doordat het NS-personeel naar de juiste plekken moeten afreizen om het treinverkeer voort te zetten.

Werkzaamheden

Reizigers moeten ook komend weekend rekening houden met beperkt treinverkeer rond de luchthaven. Dan worden werkzaamheden uitgevoerd aan een spoorverdubbeling die over enkele jaren voltooid moet zijn.

Bron: De Telegraaf