Brand gesticht in wagon van ZLSM

Onbekenden hebben dinsdagavond brand gesticht in een antiek treinstel van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Even was er er de vrees dat er asbest vrij zou zijn gekomen, maar daar zou volgens de ZLSM geen sprake van zijn.

Rond 21 uur brak er brand uit nadat een band in de fik zou zijn gestoken door onbekenden. Het vuur was snel onder controle door daadkrachtig inzet van de brandweer uit Simpelveld. De brandweer heeft tijdens de uitruk maatregelen genomen tegen het vrijkomen van asbest, maar hier was uiteindelijk geen sprake van.

De brand is binnen de wagon gebleven, en vormde geen direct gevaar voor andere nostalgische treinen bedoeld voor de exploitatie, vertelt een medewerker van de stichting tegenover de media:

"De wagons staan op de nominatie om gerestaureerd te worden”. Verder zegt hij dat het terrein van de ZLSM zodanig groot is, dat deze niet volledig kan worden afgesloten: “Dat is ook niet wenselijk, omdat veel mensen daar wandelen en op die manier juist voor een stukje preventie zorgen. Ook de omwonenden zorgen voor sociale controle. Rijdend en kostbaar materieel dat nodig is voor de exploitatie van de ZLSM wordt wél afgeschermd.”

Het is niet bekend of er nog een onderzoek naar de brand plaats zal vinden.

Bekijk de foto's via de bron van het artikel.

Bron: Kerkrade Gezien