[upd] Hardnekkige technische storing oorzaak problemen spoor Almelo - Mariënberg

Een hardnekkige technische storing in één van de LINT-treinen op het traject Almelo - Mariënberg veroorzaakt al een aantal dagen overlast voor de reizigers. Een woordvoerder van Arriva noemt de situatie 'ontzettend vervelend'.

Door de storing reden er enkele dagen geen treinen op het traject. "We hebben twee treinen op het traject rijden waarvan er dus één kapot is", aldus de woordvoerder. "We dachten gisteravond dat de storing verholpen was, maar toen we de trein wilden inzetten bleek de storing weer terug te zijn".

Volgens vervoersbedrijf Arriva is het onmogelijk om op korte termijn een andere trein ergens vandaan te halen, ondanks Arriva in het noorden een groot aantal GTW-stellen heeft rijden, en de NS een hoop treinstellen van hetzelfde type LINT in Amersfoort heeft opgeslagen. "Op het traject van Zwolle naar Emmen rijden elektrische treinen, maar tussen Almelo en Mariënberg rijden dieseltreinen. Die kunnen niet uitgewisseld worden".

In de tijd dat er geen treinverkeer mogelijk is zal er busvervoer worden ingezet. Inmiddels zijn er op de verstoringen-pagina geen verstoringen op dit traject aangekondigd, en lijkt het treinverkeer nu weer hersteld te zijn.

Update: Volgens een betrouwbare bron zou er toch een GTW-treinstel als vervanging rijden. Dit is Arriva GTW 256.


Een LINT-treinstel die voorheen nog bij vervoerder Syntus dienst deed.

 

Bron: RTV Oost