[upd] Spoor Vlissingen-Amsterdam versperd door gesplitste trein

Het spoor op het traject Vlissingen-Amsterdam/Lelystad v.v. tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal is versperd door een defecte trein. Een dubbeldekstrein van het type DDZ is door onbekende oorzaak los van het andere treinstel geschoten.

Dit incident is vergelijkbaar met wat er vorig jaar op medio december gebeurd is. Toen schoten er ook  twee treinstellen los van elkaar, met een lange vertraging op het traject tot gevolg. Doordat het om twee treinstellen gaat, is er geen sprake geweest van gevaar voor reizigers. Een jaar daarvoor in 2012 splitsten twee rijtuigen van dit type trein van elkaar, wat gevaar kon opleveren voor reizigers indien zij gebruik maakten van de loopplank tussen de rijtuigen. Gelukkig was er hier geen sprake van. Wel werd door NedTrain een bliksem-actie uitgevoerd om de bevestigingen te controleren.

Vertraging en omreisadvies

Het treinverkeer liep maandagmorgen vroeg al vertraging op en waarna het rond 8.00 uur helemaal stil te liggen door het defect. Om 9.15 lieten de spoorwegen weten dat er bussen zijn ingezet tussen Zwijndrecht en Lage Zwaluwe. Reizigers kunnen desgewenst ook omrijden via Roosendaal-Utrecht, waarbij sprake is van extra reistijd.

Update 13:14:
Het spoor is even na het middaguur weer vrijgegeven. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar de oorzaak van de ontkoppeling. In beide treinen bevonden zich ongeveer 700 reizigers, die uiteindelijk geevacueerd werden, en met bussen verder werden vervoerd.

Bron: PZC