NS Hispeed wordt NS International

NS Hispeed heet vanaf 15 juni NS International. Al vanaf begin dit jaar is de bedrijfstak al volledig overgegaan naar de NS, maar binnenkort zal dit ook voor de publieke kant van het bedrijf gelden.

Vanaf de genoemde datum zullen alle internationale treindiensten onder de naam NS International vallen, evenals de ticket-verkoop. Daarmee komt een einde aan de naam NS Hispeed die vanaf 2007 werd geintroduceerd om onder andere ook de snelle Fyra-verbinding te exploiteren.

De naam NS International is geen onbekende, tot op de dag dat NS HiSpeed officiëel onthuld werd, opereerde de NS al op internationaal gebied onder de naam NS Internationaal.

NS International biedt treinreizen aan met de hogesnelheidstreinen Thalys, ICE International, TGV, Eurostar en de internationale intercitverbindingen naar Berlijn en Brussel. Via NS International kunnen treintickets naar meer dan 2700 internationale bestemmingen in 30 landen worden gekocht.

Intercity Direct

Ook de binnenlandse Intercity Direct zal met de overvang van NS HiSpeed naar NS International worden overgeheveld naar de NS. Hierbij zullen de getrokken rijtuigen op termijn van een nieuwe livrei worden voorzien, waarbij de zuurstok-gekleurde bestickering al worden verwijderd. naar verwachting wordt dit NS-blauw. Ook de nieuwe TRAXX-locomotieven die de NS besteld heeft voor op het HSL-spoor zullen dan geel worden.

Huisstijl

Ook de website van NS HiSpeed zal vanaf 15 juni worden doorgestuurd naar nsinternational.nl. De rood-roze huisstijl zal dan plaats gaan maken voor een paarse huisstijl. Ook het logo van NS HiSpeed zal dan uit de treinen verdwijnen, waarbij het bekende NS logo dan overal terug valt te vinden.


De huisstijl van de nieuwe website van NSinternational.nl, die binnenkort online zal komen.

Bron: Treinennieuws