Ellen ten Damme en Wolter Kroes reizen door Nederland

De komende week zullen enkele BNérs rondreizen met de trein door Nederland. Het gaat om twee verschillende evenementen. Allereerst zal een speciale Ellen ten Damme-trein van Arriva in de provincie Groningen rondrijden, en ten tweede zal zanger Wolter Kroes een tournee maken door Nederland.

Ellen ten Damme

Van 28 mei t/m 5 juni is in Delfzijl het muziektheaterspektakel ‘De laatste vriend van Napoleon’ te zien. In deze theatershow zal o.a Ellen ten Damme de hoofdrol spelen. Speciaal om dit evenement te promoten zal Arriva een speciale Ellen ten Damme-trein inzetten. Deze trein rijdt normaal in de achterhoek, maar is speciaal voor dit heugelijke feit overgebracht naar de Noordelijke provincies.

De trein wordt gedurende de periode dat de voorstelling in Delfzijl wordt gedraaid, ingezet op het traject Groningen-Bedum-Delfzijl. Tijdens de eerste rit zullen zowel de regisseurs als Ellen ten Damme een 'meet & greet' houden voor alle geïnteresseerden. De ruimte is overigens wel beperkt.

Wolter Kroes

Ook op 28 mei zal zanger Wolter Kroes een optreden gaan geven. Dit zal gebeuren op het station van Assen aan de ingang van het stationsgebouw aan de centrum-zijde. De volkszanger wil met het concert aandacht vragen voor de ziekte 'Multiple Scelerose' (ook MS genoemd).

Hij zal binnen 24 uur alle provincies van ons lang gaan bezoeken en zijn nieuwe WK lied presenteren. Ook deelt hij gratis jeugdboeken over MS uit.

Het evenement begint rond 9 uur waarbij zowel Wolter Kroes als de MS-ambassadeur samen met burgemeester Carry Abbenhues de aftrap doen. Om 9:10 zal het concert beginnen.