NS biedt ook komende jaren gratis WiFi aan

De Nederlandse Spoorwegen zal tot 2025 doorgaan met het gratis blijven aanbieden van WiFi in de treinen. Voorheen waren er plannen dat de het draadloze internet op den duur een betaalde vorm zou krijgen, maar in de plannen die lopen tot 2025 zegt de vervoerder dat het WiFi tot 2025 gratis aangeboden blijft worden.

Wel benadrukt de NS dat er geen plannen zijn om in de stoptreinen en de sprinters ook WiFi in te bouwen. Het zal dus uitdrukkelijk alleen voorbehouden blijven aan intercities. De reden is dat de reizigers hier langer in zitten vergeleken met een stoptrein, en actuele vervoersinformatie wordt ook op de schermen in de trein getoond.

De vervoerder is nu zelf de uitbater van WiFIin de trein. Tot 1 april dit jaar was T-Mobile de hoofdverantwoordelijke voor het draadloze netwerk, maar nu ligt het beheer volledig bij de NS. Wel wordt er nog steeds gebruik gemaakt van 3G-netwerk van T-Mobile. Inmiddels wordt er onderzocht of een upgrade naar het snellere 4G ook mogelijk zal zijn, hier moet de apparatuur echter wel voor aangepast worden, zegt een NS woordvoerder.

Hoewel de WiFi-dienst voor een lange tijd gratis zal blijven, kent de dienst wel enkele beperkingen. Zo worden video-streaming diensten zoals Youtube en Netflix standaard geblokkeerd om de capaciteit voor andere reizigers te waarborgen.

NS biedt ook komende jaren gratis WiFi aan
 

Bron: Tweakers