Timo Huges schroeft ambities NS flink op

De Nederlandse Spoorwegen gaan zich onder leiding van de nieuwe topman Timo Huges, vooral richten op het Nederlandse hoofdrailnet. In de nieuwe strategie komt de treinreiziger op nummer één, twee en drie, zo hield de NS-baas deze week de 35 hoogste NS’ers voor.

De NS geeft toe dat ze het niet altijd goed hebben gedaan. De cijfers die de klanten aan de NS geven zijn redelijk, maar als er mensen ontevreden zijn moet er iets veranderen, vindt Huges. „Gemiddeld is niet goed genoeg meer. De reputatie van de NS moet beter. Er moeten minder overvolle treinen zijn, op sommige trajecten moet de punctualiteit omhoog en ook is het nodig het financieel rendement te verhogen.” De NS wil daarom nu per traject gaan kijken wat er daarbij veranderd moet worden.

De NS-topman wil de treinreis voor de reizigers zo comfortabel mogelijk maken. Zo wil hij het vervoer van en naar het station goed regelen, denk hierbij aan gebruik van de OV-fiets, Greenwheels OV-Auto en de aansluitingen met de tram, bus en taxi. Om dit te bereiken wil hij, anders dan voorganger Bert Meerstadt, nauw samenwerken met de andere vervoerders. Als er meer mensen in het openbaar vervoer stappen, profiteren we er allemaal van, is de mening van de NS-topman. Ook heeft Timo de plannen om de klanten van de NS meer inspraak te laten geven.

Bron: Telegraaf