Oudere vrouw op het spoor geduwd

Een 75-jarige vrouw is vannacht zwaargewond geraakt toen zij van een perron op het spoor werd geduwd bij Den Haag Centraal. De vrouw liep kneuzingen en botbreuken op. De politie heeft twee mannen van 18 en een van 17 jaar gearresteerd.

Aan het incident wat op het station plaatsvond ging een opstootje vooraf, wat begonnen was in de trein van de RandstadRail. Hierbij werd er door een enkeel van de drie daders een klap uitgedeeld aan een 54-jarige medepassagier, waarna het trio in alle haast de trein verliet. Tijdens de vluchtpoging werd door hen een vrouw van 75 jaar aan de kant geduwd door één van de drie, waarna het slachtoffer onfortuinlijk op het spoor terrecht kwam, en diverse botbreuken en kneuzingen opliep.

De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd, maar was nog niet in staat om verhoord te worden. De 54-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De daders zijn korte tijd later aan de hand van een signalement opgepakt op de kruising van de Korte Poten en de Herengracht in Den Haag. Zij zitten op dit moment nog vast.

Bron: De Telegraaf