Wifi in NS-treinen voorlopig nog via T-Mobile

De gratis WiFi-dienst in de intercity-treinen van de Nederlandse Spoorwegen blijft voorlopig nog lopen via het netwerk van T-Mobile. De NS wordt wel zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het gratis internet. Ook de naam van het WiFi-netwerk voorop de reizigers kunnen inloggen wordt veranderd.

De telecomprovider heeft een voorlopige verlenging gekregen van het contract in aanloop naar een nieuwe openbare aanbesteding. Het oude contract liep tot 1 april. Het is nog niet bekend waneer er een nieuwe aanbesteding plaats zal vinden.

Ook de NS heeft de rol voor zich opgenomen als contactpersoon voor vragen over het WiFi-netwerk. Waar voorheen nog naar T-Mobile werd verwezen, is het de bedoeling dat klanten bij problemen met de verbinding nu contact met de NS zoeken, Daarom wordt de komende dagen ook de naam van het WiFi-netwerk veranderd van: 'tmobile' naar 'WiFi in de trein'

Al sinds maart 2010 verzorgt T-Mobile het internet in de trein, en hebben ze een gunning van de KPN destijds gewonnen. Vorig jaar werd het contract verlengd met een jaar, waarmee het nu een contract is tot er een nieuwe aanbesteding plaats gaat vinden. KPN verzorgt de WiFi op alle stations.

 

Bron: FokNieuws