Extra mensen als proef ingezet als toezicht op Maaslijn

Langdurig werklozen en beveiligers in opleiding gaan als toezichthouder optreden op treinstations langs de Maaslijn. Door de opleiding en ervaring die ze via het project krijgen, maken ze een betere kans om straks een baan te vinden. Het is een proef dat tot de zomer zal duren.

Op het moment zijn er bij vervoersbedrijf Veolia drie toezichthouders actief, zij verplaatsen zich per trein tussen de stations. Hun belangrijkste taak is het bewaken van de openbare orde en veiligheid in de stationsgebieden.Ook helpen ze reizigers met vragen, melden gebreken en voorkomen door hun aanwezigheid dat dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen.

Proef

Aanleiding voor het proef is een onderzoek die onlangs waaruit onlangs bleek dat reizigers tussen Nijmegen en Roermond zich minder veilig voelden. Ook werd er een toename geregistreerd van kleine incidenten zoals vernielingen en fietsendiefstal.

Voor de betrokken partijen, waaronder vervoersbedrijf Veolia, NS ProRail, politie, omliggende gemeenten en de provincie, waren dit signalen om gezamelijk de handen in één te slaan.

Bron: De Gelderlander