NS: "Grote overlast in de Randstad"

Reizigers in een deel van de Randstad ondervinden donderdagochtend grote overlast van de reparatie van vier wissels bij Rotterdam en Den Haag. Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. "Onze dienstregeling is redelijk punctueel opgestart, maar er reden minder treinen en de treinen waren korter."

De zegsman benadrukt wel dat er sprake van'veel hinder' was. "Maar naar omstandigheden gaat het redelijk. Donderdagochtend is normaal een van de drukste spitsen van de week, maar door vakantie in de Randstad lijkt dat nu mee te vallen."

Reparatie wissels

Gisteravond omstreeks 18:00 uur werd de spits getroffen door een korte 'time-out' zoals ProRail dat noemt. Toen werd het treinverkeer voor tien minuten stilgelegd nadat bleek dat er vier wissels niet meer aan de gestelde eisen voldeden, en dat er onderdelen moesten worden vervangen. In deze tijd kon ProRail zich oriënteren op een hervassting van de treinenloop, waarbij de wissels uitgeschakeld werden.

Hierdoor werd het treinverkeer op de trajecten Den Haag en Utrecht, Rotterdam en Utrecht en Den Haag en Rotterdam behoorlijk ontregeld.

Drie van de vier kapotte wissels zijn inmiddels gerepareerd, zo meldt een woordvoerder van Prorail. "Een wissel die zich op een locatie bevindt waar zowel het treinverkeer naar Utrecht als Rotterdam wordt geraakt, zorgt nu nog voor overlast."

Prognose

De NS verwacht dat Prorail zeker tot in de nacht van donderdag op vrijdag bezig zal zijn met de herstelwerkzaamheden. Op de website van de spoorwegen is te lezen dat de verstoring rond 02.00 uur verholpen zal zijn. Reizigers worden tot die tijd gevraagd rekening te houden met een extra reistijd tot een halfuur.

De zegsvrouw van Prorail bevestigt die prognose. "We hopen eerder klaar te zijn, maar het is nu nog te vroeg om daar uitspraken over te doen."

Bron: Foknieuws