NS Reizigers directeur Ingrid Thijssen verlaat spoorsector

Met ingang van 1 maart 2014 zal NS Reizigers directeur Ingrid Thijssen het spoorbedrijf verlaten. Thijssen was sinds 2011 directievoorzitter van het reizigersbedrijf en werkte 21 jaar bij NS. Eerder was Thijssen directeur Vervoer bij NS Reizigers.

Ingrid zal met het verlaten van de NS ook de spoorsector verlaten, en deze inwisselen voor een baan bij Alliander, een nutsbedrijf welke stroom en gas levert.

Ingrid Thijssen: “Met ontzettend veel plezier en trots kijk ik terug op 21 jaar bij NS. Met elkaar hebben we in die periode grote stappen gezet in de verbetering van onze dienstverlening. NS is een prachtig bedrijf dat me veel kansen heeft geboden.”

Timo Huges, sinds 1 oktober president-directeur prijst Thijssen vanwege de enorme betrokkenheid bij de operationele prestaties van NS. “Onder haar bezielende leiding heeft het reizigersbedrijf de afgelopen jaren zichtbare vooruitgang geboekt,” aldus de topman. De NS-directie heeft een opvolgingsprocedure in gang gezet en verwacht binnen enkele weken een opvolger voor deze verantwoordelijke positie bekend te maken.

Ingrid zal bij het intreden van haar nieuwe baan bij Alliander een rol gaan spelen in de Raad van Bestuur waar zij, voortbouwend op haar ervaring bij NS, zich zelf gaat richten op de duurzame energievoorziening.

Bron: Treinreiziger