Treinverkeer rond Hilversum ontregeld door ontsporing

Rond Hilversum is er woensdagmiddag sprake van langere reistijd door een ontspoorde intercitytrein.  De trein is met zijn wielen naast de rails terechtgekomen.

Op ongeveer honderd tot tweehonderd meter vanaf het station ontspoorde rond 16:00 een deel van het treinstel. De trein was zojuist vertrokken vanuit Hilversum en reed in de richting van Naarden-Bussum, toen vlak daarna het tweede rijtuig van de intercity naast de rails terecht kwam.

De trein reed op lage snelheid en stremt ook het verkeer over een spoorwegovergang. De trein staat overeind,kon een woordvoerder van de NS melden. Alle passagiers zijn uit de trein geëvacueerd door de aanwezige hulpdiensten, en met bussen vervoerd.

Geen gewonden

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Een enkele reiziger is onderzocht nadat hij een pijnlijke knie had overgehouden en een andere reiziger had rugklachten. In de trein waren enkele honderden passagiers aanwezig.

De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak, en de IL&T gaat ook een onderzoek starten naar de ontsporing.

Reactie Beter OV

Volgens woordvoerder RIkus Spithorst van Maatschappij voor BeterOV is de maat vol en moet de  spoorsector onder verscherpt toezicht van de Inspectie Leefomgeving en Transport worden geplaatst. Zij maken zich zorgen over de onderhoudstoestand van spoorinfrastructuur en treinen. De ontsporing van een reizigerstrein bij Hilversum is de druppel die de emmer doet overlopen.

Nadat in december al een groot deel van de Intercity Direct-vloot uit dienst moest worden genomen wegens niet-verricht onderhoud, een oude stoptrein tussen Den Bosch en Nijmegen strandde met een vastgelopen wielstel en het spoor keer op keer buiten dienst moet worden gesteld wegens noodreparaties, kwam het vandaag te Hilversum tot een ontsporing.

Reisadvies

De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Almere Centraal worden geadviseerd om te reizen via Amsterdam Zuid. Reizigers tussen Amersfoort en Amsterdam Centraal en Schiphol kunnen het beste via Utrecht Centraal reizen.

Naar verwachting zullen de treinen donderdag weer volgens dienstregeling rijden.

Bron: Nu.nl