Goederentrein ontspoord en in brand gevlogen in Canada

Een goederentrein met ruwe olie en propaan is woensdag in de dunbevolkte Canadese regio New Brunswick ontspoord en in brand gevlogen. Dat hebben de autoriteiten gezegd. Een twintigtal woningen in de buurt van het spoor moesten vervolgens worden ontruimd.

Sharon DeWitt, die verantwoordelijk is voor noodmaatregelen in de gemeente Plaster Rock, gaf aan dat er nog geen duidelijkheid is over de omvang van de brand is en of er mensen gewond zijn geraakt.

De trein ontspoorde zo'n vijf kilometer voor het dorp uit de rails. "Voorzover wij weten zijn er slechts een aantal wagons bij het ongeluk betrokken en we zijn niet zeker wat er in deze wagons zit", zei ze. "Huizen in de directe omgeving zijn ontruimd." Een woordvoerder van de ambulancediensten in New Brunswick kon vertellend at er nog geen gewonden waren opgenomen in het ziekenhuis.

Gevaarlijke stoffen

Jim Feeny, een woordvoerder van de Canadese spoorwegen kon bevestigen dat de trein ruwe olie en propaan vervoerde. "Sommige van die wagons staan in het deel waar de ontsporing plaatshad", zei hij. "Of ze ook uit de rails gelopen zijn en in brand staan kan ik niet bevestigen." Volgens de woordvoerder zouden de machinist en een ander personeelslid die zich in de trein bevonden niet gewond zijn geraakt tijdens het incident.

In juli vorig jaar kwamen er in Canada 47 mensen om het leven toen een trein met ruwe olie bij Lac-Megantic in Quebec ontspoorde. Ook in november ontspoorde en explodeerde in Alabama een olietrein. Daarbij kwam er niemand om het leven, maar lekten er toen wel honderdduizenden liters olie weg in het milieu.

Bron: FokNieuws