Belgen in de ban van nieuwe sociale rage in trein

Belgische treinreizigers zijn al dagen in de ban van een ludieke actie. Ze laten elkaar vrolijke wensen of hartenkreten achter op treinkaartjes, gratis krantjes of ander papier. Via Twitter verspreidt de sociale actie zich als een ware olievlek.

De actie kwam tot stand na een oproep van een stationsschef van de Belgische spoorwegen NMBS. "Ik wil het groepsgevoel van twitterende treinreizigers stimuleren en wat meer vrolijkheid in de trein brengen'', vertelt de man, die anoniem wil blijven, aan de Belgische media.

De stationsschef zag van een foto van reiziger die "have a good day'' had neergepend op een achtergebleven treinkaartje "Wat als iedereen dat zou doen. De tweets waarin NMBS wordt genoemd zijn niet altijd de meest positieve'', zegt hij.

Uiteindelijk trok zijn oproep veel bekijks, waarna de rage op gang kwam. Zo verschenen er onlangs teksten zoals "Die blik in je ogen deed mij wegdromen'" en "Blij dat je in m'n trein zit!'' op kranten en treinkaartjes. Ook is de hashtag #NMBSociaal behoorlijk trending topic op Twitter in België.

Bron: Treinreiziger