Opnieuw brandmelding in Schipholtunnel

Vanochtend was het weer raak in de Schipholtunnel. Voor een derde keer in de week heeft het treinverkeer van en naar Schiphol vanwege een brandmelding even stil gelegen. Hierdoor hadden reizigers te maken met vertragingen.

De trein kwam rond 08.15 uur stil te staan. Reizigers in achtereenvolgende trein werden met haast uit hun trein gehaald. Zij konden hun reis vervolgen in treinen welke door een andere tunnelbuis het ondergrondse station van de luchthaven kon bereiken. De vertraging hield ongeveer een uur aan.

Niet voor het eerst
Het is zeker niet de eerste keer dat brandmeldingen de tunnel teisteren. Enkele maanden geleden heeft ProRail het hele brandmeldsysteem van de tunnel vernieuwd, waarbij ook diverse inspecties zijn gehouden. Een exacte oorzaak voor de brandmeldingen is niet naar voren gekomen.

Ook deze week zijn er twee brandmeldingen geweest. Gisteren was de oorzaak een mogelijke stofwolk, welke onterrecht door een machinist voor rookontwikkeling is aangezien. En eerder deze week was het net als vandaag een vastgelopen rem.

Bron: Nieuws.nl