NS past kaartautomaten aan

Vanaf vandaag past de NS de kaartautomaten op de stations aan. De automaten zullen de reizigers nu nog meer stimuleren om gebruik te gaan maken van de OV-Chipkaart.

Ook kan de reiziger vanaf nu ook nog meer producten voor de chipkaart uit de automaat halen. Zo kan er nu ook een Railrunner-product, of een dagkaart voor de fiets of hond op de kaart worden geplaatst. Alle automaten zullen vanaf vandaag deze wijziging krijgen. De afgelopen weken is op de stations al eerder de helft van de automaten al voorzien van het nieuwe scherm.

Voor de mensen die eerst met de nieuwe automaat vanaf thuis willen oefenen kunnen dat ook doen op deze locatie. Mocht je problemen hebben of een functie niet kunnen vinden als je bij de automaat op het stations bent, dan voldoet een gratis telefoontje naar de klantenservice ook. Zij kunnen dan samen met jouw op afstand meekijken naar de automaat.

De traditionele papieren treinkaartjes blijven voorlopig nog te koop, maar deze zijn nu wat lastiger te vinden achter een knop. De papieren treinkaartjes zullen de komende jaren worden 'geminimaliseerd'.