Strukton Rail en Arriva openen werkplaats in Zutphen

Een unieke samenwerking zorgt er voor Strukton Rail en Arriva gisteren de nieuwe werkplaats in Zutphen voor reizigers- en werktreinen officieel in gebruik hebben genomen. De nieuwe werkplaats heeft vijf sporen en moderne voorzieningen. Twee van deze sporen zullen door Arriva worden gebruikt voor het onderhoud van de treinen voor de Vechtdallijnen en die uit de Achterhoek. De overige sporen worden gebruikt voor Strukton zelf.

Strukton Bouw heeft de nieuwe Zutphense werkplaats gebouwd en voor de inrichting ervan gezorgd. Strukton Rail heeft het emplacement en het spoor in de werkplaats aangelegd.

Reacties
Aike Schoots, directeur van Strukton Rail: “In onze werkplaats leveren wij diensten voor onze eigen treinen en treinen van derden. De moderne voorzieningen in de werkplaats, onze goed opgeleide mensen en onze op het eindproduct gerichte benadering dragen met efficiënt onderhoud bij aan een betrouwbaar spoor. En daar hebben de vervoerder en de reiziger voordeel bij.”

Anne Hettinga, directeur van Arriva Nederland was ook verheugd: “De opening van deze werkplaats, samen met Strukton, is een bijzondere mijlpaal voor Arriva Nederland omdat we voor het eerst in Nederland treinen in eigen onderhoud nemen. De samenwerking is uniek en deze werkplaats geeft een belangrijke economische impuls in de regio. Een mooi resultaat van marktwerking”.

Vervanging oude werkplaats
Strukton Rail had al eerder de beschikking over een werkplaats in Zutphen, weze werkplaats, gevestigd bij de oude IJsselbrug, was te klein geworden voor de steeds grotere treinen die moesten worden onderhouden, waarvoor er uiteindelijk een nieuwe werkplaats gebouwd is. Het spoor in deze stad sluit bovendien ook goed aan op de landelijke spooraders, en daarmee ook op het internationale spoor.  Bovendien is Zutphen gunstig voor het werven van goed geschoold technisch personeel.

Oude werkplaats
Inmiddels is de oude werkplaats en dus ook het oude terrein gesloten, deze zal worden gesaneerd voor het nieuwe Spoorzone project, waar er op deze locatie huizen en bedrijven worden gebouwd.


De nieuwe werkplaats van Strukton. (Foto: Strukton)

 

Bron: Treinennieuws