ProRail bouwt grote fietsenstalling bij station Woerden

Het is zover: er komt ruimte voor de fiets in Woerden. ProRail heeft opdracht gegeven om de nieuwe fietsenstalling bij het station te bouwen. Eind oktober begint de aanleg van een tijdelijke fietsenstalling, waarna de oude stalling afgebroken. Station Woerden krijgt volgend jaar aan de stadskant maar liefst 3800 stallingsplaatsen voor de fiets.

Zo komt er een bewaakte, dubbellaagse fietsenstalling met plaats voor ruim 1100 fietsen. Op het hellende dak van de nieuwe stalling kunnen 2000 fietsen staan en bij het stationspark komen er uiteindelijk 700 fietsklemmen. Op het plein komt een nieuwe bloemenkiosk. In de zomer van 2013 moet alles klaar zijn. ProRail, de gemeente en NS hebben dan samen een goed bereikbare en prettige stationsomgeving gerealiseerd.

Tijdelijke stalling
Tijdens de bouw kunnen fietsers hun fiets kwijt in de tijdelijke bewaakte stalling, ook de onbewaakte stallingsplaatsen blijven aanwezig. Het bouwproces brengt natuurlijk overlast met zich mee, maar de toegankelijkheid blijft gegarandeerd en reizigers kunnen nog steeds op de fiets naar het station komen. Medio volgend jaar moet de grote stalling klaar zijn voor gebruik.

Bron: ProRail