Thalys gestrand in Frans weiland

Treinreizigers welke gisteren met de Thalys naar Parijs vertrokken, kwamen met de trein uiteindelijk in een Frans weiland vast te staan. Hierbij liepen zij vele uren vertraging op.

De trein kwam stil te staan nadat het achterste deel van de dubbele trein het begaf door een technisch mankement. Nadat de reizigers uit dit treindeel voor een korte tijd in het weiland hebben moeten wachten werden het defecte treindeel losgekoppeld en konden de passagiers het voorste treindeel in stappen.

Uiteindelijk kwam de trein met ruim 2,5 uur aan vertraging parijs binnen. Wat wel opvallend was volgens de Telegraaf was dat de trein zelf al in AMsterdam met een vertraging binnenkwam en zonder schoonmaak of het voorzien van nieuwe catering onze hoofdstad uiteindelijk weer vertrok.

Een woordvoerster van NS HiSpeed kon zeggend at de punctualiteit afgelopen dagen toch goed gingen, en dat de Thalys afgelopen maanden op tijd heeft gereden. Wel benadrukt ze dat aanstaande woensdag dag wegens 24-uurs-stakingen op het Belgische spoor geen Thalys zal rijden.

Bron: Telegraaf