Tijdelijke station Arnhem binnenkort gesloopt

Het tijdelijke stationsgebouw in Arnhem zal in de tweede week van januari worden gesloopt. De kunstenaars van Perron 026, die het grotendeels lege pand tijdelijk konden gebruiken, moeten er nog dit jaar uit zijn. Sinds augustus dit jaar is het nieuwe station van Arnhem geopend, en wordt het tijdelijke station nu gebruikt als kunst-atelier. In 2006 werd het geopend, toen er met de bouw van het nieuwse station werd begonnen.

Er was eerst nog sprake van dat het tijdelijke noodstation langer zou blijven staan als  culturele broedplaats voor Perron 026, maar spoorbeheerder ProRail en de gemeente Arnhem hebben toch aangegeven het gebouw te gaan slopen. Als reden geven ze aan dat ze geen vertraging willen oplopen bij de ontwikkeling van het oostelijke deel van het stationsgebied.

Wethouder Gerrie Elfrink hoopt binnenkort met nieuwe plannen voor dat gebied te komen. De ontwikkeling ervan moet begin 2013 beginnen.

Een collectief van zeven vormgevers, grafisch ontwerpers en architecten wil bij elkaar blijven en is gezamenlijk op zoek naar nieuwe tijdelijke huisvesting in of rond Arnhem.


Bron: De Gelderlander