Veolia en ProRail nemen maatregelen tegen storingen Maaslijn

Vervoersmaatschappij Veolia gaat maatregelen nemen tegen de uitval van treinen op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. Al gedurende lange tijd kampt deze lijn met problemen waarbij door storingen aan de infrastructuur het treinverkeer regelmatig plat ligt. Deze week was dat al twee keer raak, waarmee het treinverkeer enkele uren plat lag.

Frank van Setten, directeur van Veolia zegt: "We hebben nu een directe lijn ingesteld met ProRail. Zo gauw wij merken dat er zich weer storingen voordoen, dan bellen wij meteen ProRail zodat er meteen adequaat gereageerd kan worden. De storingen vinden vooral plaats in het veiligheidsysteem. Zo gauw er iets misgaat daar, springen alle seinen op rood en staan alle treinen stil. Wij starten de systemen dan meestal opnieuw op, maar het probleem blijft terugkeren."

Een woordvoerder van ProRail regio Zuid zegt : "We hebben woensdagavond een aantal onderdelen vervangen om zo te proberen de storingen aan het spoor op te lossen. Het gaat om elektronica in kasten langs de spoorrails en om bedrading onder de grond, dus het is moeilijk om daar bij te komen. Ook zullen we de komende tijd extra letten op problemen rond deze lijn. Maar ik wil benadrukken dat de Maaslijn niet slecht is. Uit onderzoek is gebleken dat de Maaslijn op punctualiteit goed presteert".

In een normale week krijgt het vervoersbedrijf ongeveer 10 klachten binnen. begin mei waren dat er ruim tweeduizend. Ook benadrukt Veolia dat reizigers nog steeds recht hebben op een compensatie als ze de overstap missen of veel vertraging oplopen.

Bron: De Gelderlander