Proef nood-dienstregeling goed verlopen

De winterproef die gisteren gehouden werd door NS en ProRail verliep soepel. Op stations wordt extra informatie gegeven, stond extra personeel klaar en werd er koffie, thee en gevulde koeken uitgedeeld. Ook hielpen reizigers andere reizigers.

Wel was er in de ochtend een probleem met de Reisplanner van de Spoorwegen, die het begaf door de proef. Reizigers werden verwezen naar de planner van 9292ov, die het reisadvies op dezelfde gegevens baseert. Reizigers konden ook naar medewerkers voor een reisadvies. Verreweg de meeste reizigers hadden van thuis al een printje meegenomen van hun reisadvies, of het in hun telefoon staan.

Volgens veel reizigers was het gezellig op de stations en in de treinen, mede doordat er koffie, thee en gevulde koeken uitgedeeld werden. Er was dan ook te spreken van veel lof over de medewerkers van de NS, die als zeer behulpzaam ervaren werden.

Ook de NS-medewerkers zijn waren in de stemming van de proef. Sommigen hebben als grap een sjaal omgedaan, anderen riepen in de trein om dat mensen niet over de treeplanken uit moeten glijden bij het uitstappen en dat de perrons glad konden zijn.

Bron: Treinreiziger