Supporters op de vuist met NS-medewerkers

Vijf supporters van FC Utrecht zijn donderdag aangehouden nadat ze op de vuist waren gegaan met NS-personeel op het station van Houten. Hierbij liepen meerderen medewerkers verwondingen aan hun gezicht op. Zij hebben aangifte hiervan gedaan, meldt de politie.

Na de wedstrijd van FC Utrecht tegen Liverpool gedroeg een groep van zo'n twaalf jongeren zich vervelend op station Utrecht Centraal. Beveiligingsmedewerkers van de NS reisden met hen mee in de trein richting Houten. Dit weerhield de voetbalfans er niet van om zich irritant te blijven gedragen. Op het station escaleerde de situatie en ontstond een vechtpartij.

De politie moest de hooligans enerzijds en de conducteurs en beveiligingspersoneel anderzijds uit elkaar halen. Agenten hielden vijf verdachten aan. Het gaat inwoners van Houten van 16, 17, 19 en twee van 20 jaar oud. De 19-jarige verdachte werd onwel op het station. Hij is naar een ziekenhuis gebracht, waar hij ter observatie is opgenomen.

Voor de rest is de wedstrijd na afloop goed verlopen. Zoals altijd wordt er bij risico-wedsterijden extra politiemensen ingezet op het station. Ondergetekende heeft zelfs ME gespot tussen de mensenmassa.

Bron: Treinreiziger