Treinverkeer tussen Maastricht Randwyck en Visé gestremd vanwege wateroverlast

Een Break-treinstel van de NMBS die (nog) op het traject tussen Maastricht en Luik rijdt. (Foto: Bas Meijer)
Een Break-treinstel van de NMBS die (nog) op het traject tussen Maastricht en Luik rijdt. (Foto: Bas Meijer)

Het treinverkeer tussen Maastricht Randwyck en de Belgische grensplaats Visé is momenteel gestremd, meldt de NS. De reden hiervan is wateroverlast door extreme regenval. Er wordt verwacht dat het treinverkeer pas in de loop van zondagmiddag kan worden hervat.

De NS meldt dat er stopbussen rijden tussen Maastricht, Maastricht Randwyck, Eijsden en Visé. Het advies is om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het actuele advies.

Wateroverlast

De waterstanden in Zuid-Limburg staan onder druk vanwege wateroverlast in de Belgische Voerstreek. In het Nederlandse Slenaken was er daardoor rond middernacht ook sprake van enige overlast, maar die leidde niet tot grote problemen. Door de overstroming van de rivier De Berwijn moest aan het begin van de nacht de snelweg A2 aan de grens in beide richtingen worden afgesloten voor het verkeer.

Ook in het zuidwesten van Duitsland en in Frankrijk is er wateroverlast gemeld.

Overstroming in 2021

Tijdens de overstromingen in de zomer van 2021 onder meer in Nederland, België en Duitsland raakte het treinverkeer in Zuid-Limburg en Wallonië ook ontregeld. De situatie was toen ernstiger dan de situatie nu. Toen werd het treinverkeer tussen Maastricht en Luik voor langere tijd gestremd, alsmede vele andere trajecten in dit gebied. Het herstel van de Belgische spoorlijnen duurde enkele maanden en kostte miljoenen euro's.