Opnieuw staking van 24 uur aangekondigd bij Deutsche Bahn

Opnieuw is er een staking van 24 uur aangekondigd bij de Deutsche Bahn. (Foto: DB)
Opnieuw is er een staking van 24 uur aangekondigd bij de Deutsche Bahn. (Foto: DB)

Opnieuw vinden er deze week stakingsacties plaats in Duitsland vanwege het hoog oplopende loonconflict tussen de vakbond GDL en de Deutsche Bahn. De staking vindt plaats van dinsdag 02:00 tot woensdag 02:00 uur. Waarbij de vrachtdivisie al op maandag om 18:00 uur begint.

De vakbond stelt dat de directie van DB verantwoordelijk is voor de stakingen, omdat zij geen gehoor heeft gegeven aan een deadline die door de vakbond was gesteld. Het gaat om de zesde staking in korte tijd. In januari vond de langste staking plaats, waarbij machinisten bijna zes dagen lang het werk neerlegden. Hoewel er toen werd besloten om tot 3 maart niet opnieuw te staken, werd er in de tussenliggende periode geen overeenstemming bereikt.

De voorgaande staking was van donderdag 7 maart 2024 om 02.00 uur en duurde tot vrijdag 08 maart, en duurde 35 uur, wat symbolisch is aan het aantal werkuren wat machinisten per week uiteindelijk moeten gaan werken, in plaats van 38 uur.

De verwachting is ook dat internationale treinen zoals de IC Berlijn, ICE, Nightjet en de trein naar Aken niet zullen rijden.