Personeel Deutsche Bahn legt voor 35 uur het werk neer

Het personeel van de Deutsche Bahn legt voor 35 uur het werk neer. (Foto: hpgruesen (Pixno))
Het personeel van de Deutsche Bahn legt voor 35 uur het werk neer. (Foto: hpgruesen (Pixno))

Aanstaande woensdagavond gaat de Duitse machinistenvakbond GDL over tot een nieuwe staking op het spoor, zo deelde GDL-voorzitter Claus Weselsky maandag mee. Volgens de vakbond zou de onderhandeling met de Deutsche Bahn zijn vastgelopen. De staking zal gedurende 35 uur plaatsvinden, te beginnen in de nacht van woensdag tot donderdag.

De staking van duurt van donderdag 7 maart 2024 om 02.00 uur en duurt tot vrijdag 08 maart 2024 om 13:00 uur. Ook na deze tijd zal het treinverkeer naar verwachting nog hinder opleveren omdat deze nog opgestart moet worden. De machinisten in het goederenvervoer zullen al vanaf woensdag het werk neerleggen.

Staking

De staking zal naar verwachting het treinverkeer in Duitsland hinderen. De Deutsche Bahn bereidt een nooddienstregeling voor. NS International heeft de staking al aangekondigd op hun site en waarschuwt voor een verstoring in heel Duitsland. Ze benadrukken dat reizigers mogelijkheden hebben om hun ticket om te boeken of te annuleren. Welke treinen er zullen uitvallen is momenteel nog niet bekend.

De aanstaande staking betekent alweer de vijfde in het voortslepende conflict dat maanden aanhoudt. De GDL-vakbondsleden willen middels deze werkonderbreking afdwingen dat ze van Deutsche Bahn een verhoogd salaris ontvangen om de gestegen inflatie te compenseren. Daarnaast streven ze naar een kortere werkweek van 35 uur, zonder dat het salaris wordt verlaagd, in plaats van de huidige 38 uur.