Komende twee weken werkzaamheden rondom Den Haag Centraal

Op zaterdag en zondag 2 en 3 maart en van zaterdag 9 tot en met woensdag 13 maart vinden er werkzaamheden plaats op Den Haag Centraal.  (Foto: Treinenweb)
Op zaterdag en zondag 2 en 3 maart en van zaterdag 9 tot en met woensdag 13 maart vinden er werkzaamheden plaats op Den Haag Centraal. (Foto: Treinenweb)

Op zaterdag en zondag 2 en 3 maart en van zaterdag 9 tot en met woensdag 13 maart zal ProRail werken aan de sporen en perrons van station Den Haag Centraal. Daarom rijden er in deze periodes geen treinen tussen Den Haag Laan van NOI en Den Haag Centraal. In het weekend van 9 en 10 maart rijden er helemaal geen treinen naar Den Haag.

Tijdens deze periodes wordt er gewerkt aan de sporen, perrons, bovenleidingen, treinbeveiliging en kabels en leidingen. Deze werkzaamheden moeten zorgen voor een meer betrouwbare dienstregeling. NS zet op 9 en 10 maart bussen in en reizigers kunnen omreizen en vanaf verschillende stations gebruik maken van het metronetwerk van Den Haag op basis van een geldig NS vervoersbewijs. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open.

NS en ProRail adviseren reizigers in deze periode om de reis van te voren te plannen via de reisplanner en rekening te houden met extra reistijd.

Reisadvies

Zaterdag 2 maart en zondag 3 maart
Er rijden er geen treinen tussen station Den Haag Laan van NOI en Den Haag Centraal.

  • Reizigers uit de regio Utrecht kunnen met de NS bus reizen vanaf station Den Haag Hollands Spoor. Een alternatieve route is eerst overstappen op Den Haag Hollands Spoor richting Den Haag Laan van NOI en dan overstappen op de metro richting station Den Haag Centraal.
  • Reizigers richting Leiden kunnen vanaf Den Haag Centraal met de trein, de tram of metro reizen naar station Den Haag Hollands Spoor en daar overstappen op de trein richting station Leiden.

Zaterdag 9 maart tot maandag 11 maart
Er rijden geen treinen tussen station Den Haag Centraal en Den Haag HS, Voorburg en Den Haag Laan van NOI.

  • Reizigers uit de regio Rotterdam, Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Leiden kunnen doorreizen naar Den Haag Laan van NOI en vervolgens overstappen met een geldig NS vervoersbewijs op de metro naar station Den Haag Centraal.
  • Reizigers uit de regio Utrecht kunnen met de NS bus reizen vanaf station Den Haag Hollands Spoor. Een alternatieve route is eerst overstappen op Den Haag Hollands Spoor richting Den Haag Laan van NOI en dan overstappen op de metro richting station Den Haag Centraal.
  • Dit weekend stopt de Intercity tussen Utrecht Centraal en Den Haag HS ook op Zoetermeer en Voorburg. Reizigers tussen Utrecht CS en Den Haag Ypenburg kunnen gebruikmaken van deze Intercity en op Zoetermeer overstappen op de sprinter richting Den Haag Ypenburg.
  • Op zaterdag 9 en zondag 10 maart zet NS bussen in tussen station Den Haag Hollands Spoor, Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI. Er is NS personeel aanwezig op de stations om reizigers van extra informatie te voorzien.

Maandag 11 maart tot en met woensdag 14 maart
Er rijden geen treinen tussen station Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI richting Leiden.

  • Reizigers richting station Den Haag Centraal kunnen omreizen via station Den Haag Hollands Spoor of Den Haag Laan van NOI. In de treinen tussen station Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor wordt extra drukte verwacht.
  • Reizigers richting Leiden worden geadviseerd om te reizen vanaf station Den Haag Hollands Spoor of vanaf Den Haag Laan van NOI.
  • Reizigers tussen station Den Haag laan van NOI en Den Haag Centraal kunnen gebruik maken van de metro naar Den Haag Centraal.

CPC-loop op zondag 10 maart

Voor deelnemers en bezoekers van de CPC-loop op zondag 10 maart geldt een alternatief reisadvies. Reizigers die uit de richting Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Haarlem, Gouda, Utrecht komen, kunnen uitstappen op station Den Haag Laan van NOI. Vanaf hier kunnen reizigers met een geldig NS vervoersbewijs verder reizen met de metro.

Bron: NS.nl