NS stelt terugkeer directe trein tussen Den Haag en Rotterdam uit met drie weken

NS stelt terugkeer IC Direct tussen Den Haag en Rotterdam uit met drie weken. (Foto: Treinenweb.nl)
NS stelt terugkeer IC Direct tussen Den Haag en Rotterdam uit met drie weken. (Foto: Treinenweb.nl)

De terugkeer van de directe trein tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal wordt volgens de NS uitgesteld met drie weken. Dat schrijft het AD. De dienstregeling is tijdelijk aangepast omdat een groot aantal machinisten wordt opgeleid

De opleiding van de machinisten vindt plaats op de nieuwe ICNG's. Als vooruitblik op de inzet van de ICNG op de routes naar Groningen en Leeuwarden, wat naar verwachting in de tweede helft van het jaar gaat gebeuren, moeten er veel machinisten worden opgeleid. Ook vinden er vanaf Zwolle diverse testritten plaats met deze snelle intercity.

Verlenging

De verlenging is noodzakelijk omdat er aanzienlijk meer machinisten moeten worden opgeleid in vergelijking met het aantal beschikbare ICNG-treinen. De inzet van de oude combinatie van TRAXX-locomotieven met rijtuigen zou niet meer mogelijk zijn. "Van de 99 nieuwe treinen die af hadden moeten zijn, hebben we er nu pas zestien", legt NS-woordvoerder Arno Leblanc, tegenover het AD uit. Naar verwachting geldt de reguliere dienstregeling weer vanaf 24 februari.

Dienstregeling

Op weekdagen worden de IC Direct-treinen van Amsterdam naar Rotterdam verlengd tot Eindhoven. Hierdoor maken ze gebruik van de hogesnelheidslijn (HSL), waardoor de Intercity-treinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam niet meer over deze lijn kunnen rijden. Reizigers vanuit Eindhoven kunnen overstappen op Rotterdam Centraal.

Tussen Rotterdam Centraal en Den Haag blijven er wel Intercity's rijden naar Den Haag HS en Den Haag Laan van NOI. Bovendien rijdt er elk kwartier een sprinter naar Den Haag Centraal.

Bron: AD