NS past dienstregeling tussen Den Haag en Rotterdam tijdelijk aan vanwege personeelsopleiding

NS past de dienstregeling tussen Den Haag en Rotterdam tijdelijk aan vanwege opleiding van machinisten. (Foto: NS / Kjell Postema)
NS past de dienstregeling tussen Den Haag en Rotterdam tijdelijk aan vanwege opleiding van machinisten. (Foto: NS / Kjell Postema)

De dienstregeling tussen Den Haag Centraal en Rotterdam wordt vanaf 8 januari tijdelijk aangepast. Vanaf dat moment start de opleiding van machinisten die met de nieuwe Intercity van NS (ICNG) op het hoofdrailnet gaan rijden.

Het gaat om grote aantallen machinisten die de opleiding gaan volgen. Daarom zijn er vanaf 8 januari tijdelijk minder ICNG-treinstellen beschikbaar voor de dienstregeling. Om te voorkomen dat het niet beschikbaar zijn van deze treinstellen leidt tot ongeplande uitval van treinen, kiest NS ervoor om tijdelijk de dienstregeling aan te passen. De inzet van de oude getrokken rijtuigen met de TRAXX-locomotief is volgens de NS niet mogelijk. Op zaterdag 3 februari zal de oude dienstregeling weer terugkeren.

Aanpassingen aan dienstregeling

Van maandag tot en met vrijdag rijdt de IC Direct van Amsterdam naar Rotterdam door naar Eindhoven. De rechtstreekse Intercity tussen Den Haag Centraal en Eindhoven die voor een deel over de HSL rijdt, rijdt dan niet. Dit betekent dat er tijdelijk geen Intercity rijdt tussen Den Haag Centraal en Rotterdam. Reizigers vanuit de richting Eindhoven naar Den Haag kunnen overstappen op station Rotterdam Centraal. Voor andere reizigers blijft de dienstregeling gelijk.

Tussen Rotterdam Centraal en Den Haag blijven intercity's rijden naar Den Haag HS en Den Haag Laan van NOI. Daarnaast rijden er vier Sprinters per uur naar Den Haag Centraal. Het advies van NS is om de reisplanner voor vertrek te raadplegen.

Instroom ICNG

Nieuwe ICNG-stellen stromen met regelmaat het land in om na een serie van uitgebreide testen in dienst te kunnen worden gesteld. De meeste transporten vanuit de fabriek naar Nederland vinden op zondag plaats. Op dit ogenblik zijn er 14 ICNG-stellen in gebruik bij NS en worden er momenteel drie beproefd om binnenkort in dienst te worden gesteld.