Bijna alle treinen weer op gang na spoorwegstaking in Duitsland

Bijna alle treinen rijden weer na de spoorwegstaking in Duitsland. (Foto: Patrick Permien)
Bijna alle treinen rijden weer na de spoorwegstaking in Duitsland. (Foto: Patrick Permien)

De zesdaagse treinstaking in Duitsland is voorbij. Volgens een woordvoerder van de NS is het treinverkeer vanuit Nederland maandagochtend hervat. Met uitzondering van twee ritten naar Duitsland, verlopen de treindiensten weer volgens de reguliere dienstregeling.

De enige trein in Nederland die uitvalt is de ICE International van Amsterdam naar Keulen en Frankfurt om 14:30. Deze trein zou nog in Duitsland staan waardoor deze niet kan vertrekken vanuit Amsterdam. Ook rijden er volgens een woordvoerder van Arriva op maandag nog geen treinen naar Aken. Arriva kon de diensten voor maandag niet meer op tijd inplannen omdat er aanvankelijk ook vandaag nog gestaakt zou worden. Wel zijn er bussen ingezet naar de Duitse stad.

Langste staking op Duitse spoor ooit

Maandag hervatten ook de treinen van het Duitse staatsbedrijf Deutsche Bahn (DB) hun dienstregeling, zij het met soms nog beperkingen in het treinverkeer. De staking, die de langste ooit was op het Duitse spoor, betrof het personeel van DB en begon vorige week dinsdag in het goederenvervoer en een dag later in het personenvervoer.

Het treinpersoneel wat aangesloten is bij de vakbond GDL staakte voor een hoger loon en een kortere werkweek. Er is nu overeengekomen dat de vakbond en DB opnieuw gaan onderhandelen, met de afspraak dat er tot ten minste 3 maart geen verdere acties op het spoor zullen plaatsvinden.