Station Roermond krijgt nieuwe bloemist

Station Roermond krijgt weer een bloemenwinkel. Nadat het stationsgebouw vorig jaar na een verbouwing weer werd officieel heropend werd, zal het station nu nog bloeiender worden.

Sinds vrijdag hebben Ömer en Suna Ersoy (vader en dochter) uit Roermond de sleutel gekregen van de oude wachtkamer, naast de nieuwe StationsHuiskamer. Deze ruimte is onlangs geheel gerenoveerd en zal de komende maand verbouwd worden tot 'Dedemin Bloemen'. De eigenaren hopen dat de winkel voor Valentijnsdag open kan, waarna er een officiële opening plaats zal vinden. De naam van de winkel Dedemin betekent in het Turks 'van mijn opa'. De opa van Suna, en dus de vader van Ömer, werkt volgens het tweetal al zijn hele leven in de bloemen in Turkije.

Station Roermond had heel lang een bloemist, die ook na de renovatie van het station naar deze ruimte zou verhuizen. Helaas ging die bloemist failliet. "Ik ben blij dat we straks weer een bloemist in het station hebben. Dat hoort toch wel een beetje bij dit station", zegt NS-Stationsmanager Joep Strijbosch. "Ömer en Suna zijn heel enthousiast en dus kijk ik erg uit naar de opening!"