Bouw van nieuwe passerelle bij station Zwolle gestart

De bouw van een nieuwe loopbrug bij station Zwolle is begonnen. De nieuwe passerelle verbindt de binnenstad aan de noordkant met het nieuwe centrumgebied Spoorzone aan de zuidzijde. Er komen geen in- en uitcheckpoortjes op, waardoor de oversteek over het spoor voor passanten nog gemakkelijker wordt.

De S-vormige brug zal een ecologisch kunstwerk worden en is gebouwd van duurzaam Europees naaldhout. Op de brug komen wandelpaden, banken, bomen, bloemperken en een kunstwerk met water.

Wandelbrug

De Passerelle wordt een wandelgebied waar de fietser te gast is. Fietsers kunnen van de brug gebruik maken, lopend met de fiets aan de hand. Er komen ruime liften aan beide kanten, zodat mensen met een mobiliteitsbeperking, of met een fiets het spoor kunnen oversteken.

De brug wordt ruim 130 meter lang, 10 meter breed en 7,5 meter hoog. Alles zal op duurzame wijze worden gebouwd van natuurlijke materialen, op de betonnen fundering na. De bouw van de Passerelle is het laatste onderdeel van de ontwikkeling van de Spoorzone in Zwolle.

Het is de bedoeling dat de Passerelle in het voorjaar van 2025 geopend zal worden. Voor liefhebbers is er door de aannemer een webcam geplaatst.