Komende weken nog hinder op de Zeeuwse lijn vanwege spoorverzakkingen

De komende weken verwacht ProRail hinder op de Zeeuwse Lijn door spoorverzakkingen. (Foto: Xyboi)
De komende weken verwacht ProRail hinder op de Zeeuwse Lijn door spoorverzakkingen. (Foto: Xyboi)

Spoorbeheerder ProRail heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om de verzakte delen op de Zeeuwse spoorlijn te herstellen. Oorspronkelijk was het plan om het spoor in de nacht van zondag op maandag te repareren. Hoewel de treinen met gematigde snelheid op het traject zullen rijden, kan de hinder nog wel enkele weken duren.

Momenteel rijdt er vanwege de verzakkingen slechts één trein per uur over het spoor tussen Vlissingen en Roosendaal. Mogelijk zal het aantal treinen deze week nog toenemen, maar daarvoor moeten eerst borden met snelheidsbeperkingen langs het spoor worden geplaatst, zodat machinisten precies weten waar ze hun snelheid moeten beperken. Oorspronkelijk was gemeld door ProRail dat dit zou gebeuren in de nacht van woensdag op donderdag, maar dit zal waarschijnlijk pas op vrijdag overdag plaatsvinden.

De verzakkingen zijn gemeld over een traject van 53 kilometer, waaronder bij Goes en ’s Heer Arendskerke. Deze verzakkingen zijn het gevolg van de overvloedige regenval van de afgelopen tijd. De Zeeuwse ondergrond, hoofdzakelijk bestaande uit klei, heeft problemen met waterafvoer, wat weer leidt tot verzakkingen.

Volgens een woordvoerster van ProRail zijn tot nu toe alleen in Zeeland verzakkingsproblemen gemeld.