Komende dagen hinder tussen Roosendaal en Vlissingen vanwege spoorverzakking

Vanwege een spoorverzakking is de dienstregeling tussen Roosendaal en Vlissingen beperkt. (Foto: Treinenweb)
Vanwege een spoorverzakking is de dienstregeling tussen Roosendaal en Vlissingen beperkt. (Foto: Treinenweb)

Vandaag wordt er slechts één trein per uur tussen Vlissingen en Roosendaal ingezet in plaats van de gebruikelijke drie, vanwege een defect in het spoor. Dit kan leiden tot een extra reistijd van maximaal een uur.

Omroep Zeeland meldt dat er een verzakking van het spoor is opgetreden, wat heeft geleid tot het voorzorgsbesluit van zowel NS als ProRail om slechts één trein per uur te laten rijden traject tussen Vlissingen en Roosendaal.

Verzakking

Volgens ProRail bestaat de Zeeuwse ondergrond voor een groot gedeelte uit klei, wat zorgt voor een slechte afwatering. Vanwege de extreme regenval van de afgelopen tijd zijn op diverse plaatsen op de Zeeuwse lijn verzakkingen gemeld. Na een melding van een verzakking gaat er een aannemer direct ter plaatse om te controleren en te bepalen waar herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn.

Reisadvies

Normaal bedraagt het aantal treinen tussen Vlissingen en Roosendaal drie per uur. De enkele trein die momenteel per uur reist, gaat ook nog eens langzamer dan gebruikelijk. Vanaf Roosendaal gaat het vandaag om de trein van xx:36. Vanuit Vlissingen gaat het om de trein van xx:21.

Voor reizigers die van en naar Zeeland reizen met de trein, vormt dit een aanzienlijke belemmering, aangezien de route via Roosendaal de enige treinverbinding van en naar Zeeland is. Er zijn geen snellere alternatieven om vanuit de Zeeuwse provincie naar Roosendaal te reizen. De NS zet geen bussen in omdat er geen sprake is van een vertraging van een uur.

De NS heeft aangekondigd dat er vanaf donderdag weer meer treinen zullen rijden, zij het met een snelheidsbeperking. ProRail heeft aangegeven in de nacht van zondag op maandag het spoor te herstellen, zodat maandag weer de normale dienstregeling kan worden gereden.