Deze maand een ruime week werkzaamheden tussen Heerhugowaard en Den Helder

Deze maand zijn er voor een ruime week werkzaamheden tussen Heerhugowaard en Den Helder. (Foto: NS)
Deze maand zijn er voor een ruime week werkzaamheden tussen Heerhugowaard en Den Helder. (Foto: NS)

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november werkt ProRail op acht locaties aan het spoor tussen Heerhugowaard en Den Helder. Dit betekent dat NS op dit traject geen treinen kan rijden en vervangende bussen inzet.

Er rijden snelbussen tussen de stations Heerhugowaard en Den Helder. Deze stoppen doordeweeks in de spits ook op station Schagen. Daarnaast rijden er ook stopbussen die alle tussengelegen stations aan doen. De NS adviseert reizigers om rekening te houden met een langere reistijd en voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meeste actuele reisadvies. Op de stations Den Helder Zuid, Anna Paulowna en Schagen worden tenten neergezet en doordeweeks in de ochtendspits wordt er koffie uitgedeeld.

Werkzaamheden

ProRail saneert in Schagen en Anna Paulowna sporen en wissels die niet meer gebruikt worden. Daarnaast worden overwegen vernieuwd, waaronder Breezand, Anna Paulowna, Oudesluis en Heerhugowaard. Tijdens de werkzaamheden zijn overwegen tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt in overleg met gemeentes omgeleid. Tevens wordt ook de installatie van de Koegrasbrug vernieuwd om ervoor te zorgen dat de brug zowel voor treinverkeer als voor de scheepvaart betrouwbaar blijft. De spoorbeheerder legt op een pagina uit wat er gaat gebeuren (https://www.prorail.nl/nieuws/spoor-in-de-kop-van-noord-holland-wordt-vernieuwd).

Reisadvies

In het weekend rijden de snelbussen tussen Den Helder en Heerhugowaard 2 maal per uur en de stopbussen 4 maal per uur. In de vroege ochtend en in de avond gaat de frequentie van de stopbussen terug naar 2 maal per uur, wat vergelijkbaar is met de reguliere treindienstregeling.

Doordeweeks rijden de snelbussen tussen Den Helder en Heerhugowaard 4 keer per uur tussen 7.00 en 19.00 uur. Deze maken een extra stop op station Schagen. Buiten deze tijden gaat de frequentie terug naar 2 maal per uur en stopt de bus niet op station Schagen.

Werkzaamheden in december

Van 9 tot 16 december werkt ProRail aan het spoor rondom Heerhugowaard. Waardoor er geen treinen kunnen rijden op de trajecten Alkmaar - Schagen en Alkmaar - Hoorn. NS zet vervangende bussen in.

Bron: NS.nl