Politie op zoek naar vuurwapengevaarlijke man die vaak met OV reist

Een archieffoto van een politieauto. (Foto: S.J. de Waard)
Een archieffoto van een politieauto. (Foto: S.J. de Waard)

De politie is actief op zoek naar Bretly Dorder, een voortvluchtige die als vuurwapengevaarlijk wordt beschouwd en frequent met de trein reist. Hij wordt verdacht van een fatale schietpartij in Rotterdam vorige week en een steekincident in Zutphen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Op basis van enkele ontvangen tips heeft de politie vastgesteld dat Dorder vaak met de trein reist. Reizigers worden verzocht oplettend te zijn en bij herkenning van de verdachte direct contact op te nemen met 112, zonder hem zelf te benaderen, zo waarschuwt de politie. Op hun website is een gedetailleerde beschrijving van de verdachte beschikbaar. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en wordt als uiterst gevaarlijk beschouwd, met mogelijk een vuurwapen op zak.

Bovendien adviseert de politie mannen om geen online afspraken te maken met de verdachte. Het is bekend dat hij via chatboxen zoals Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie roept mannen op die op deze manier met hem in aanraking zijn gekomen om zich onmiddellijk te melden.

Ook in Duitsland is de politie op zoek naar Dorder, volgens persbureau ANP. Mogelijk zou hij ook gesignaleerd zijn in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, net over de Nederlandse grens.