Tekort aan Arriva-machinisten zorgt regelmatig voor uitval van treinen in Limburg

Een Drielandentrein FLIRT van Arriva op station Heerlen (Foto: Treinenweb)
Een Drielandentrein FLIRT van Arriva op station Heerlen (Foto: Treinenweb)

Treinen van Arriva in Limburg vallen regelmatig uit, waaronder ook de internationale sneltrein van Arriva vanuit Maastricht naar Aken. De vervoerder meldt tegenover 1Limburg dat er vanwege ziekteverzuim soms een gebrek is aan machinisten. En voor de internationale verbinding gaat het om personeel die toegelaten is om de grens over naar Duitsland te mogen rijden.

Normaal heeft Arriva voldoende machinisten in dienst die elkaar kunnen opvangen als er iemand zich ziek meldt. Maar voor het traject tussen Heerlen en Aken zijn er momenteel maar beperkt aantal machinisten die hier mogen rijden. "Daardoor is het mogelijk dat diensten niet kunnen worden opgevangen", zo verklaart de woordvoerder. Wel is er sprake dat er machinisten hiervoor in opleiding zijn.

Sinds het begin van deze maand waren er volgens de nieuwszender L1 ten minste zes dagen waarop er één of meerdere ritten uitvielen door personeelstekort, zo blijkt uit tweets van de vervoerder. Ook de afgelopen week zijn er diverse ritten uitgevallen.