Blikseminslag zorgt voor overlast op het spoor

Blikseminslag heeft woensdagmorgen voor overlast op het spoor gezorgd. (Foto: Pixabay)
Blikseminslag heeft woensdagmorgen voor overlast op het spoor gezorgd. (Foto: Pixabay)

Onweersbuien hebben woensdagmorgen het treinverkeer ontregeld op vier trajecten. Reizigers op de trajecten tussen Utrecht en Amsterdam en rond Den Bosch moeten rekening houden met vertraging.

Het onweer is op twee trajecten ingeslagen. Het gaat om het spoor tussen Oss en Den Bosch en Utrecht en Den Bosch, meldt de NS. Door de verstoring wordt ook het treinverkeer elder in het land geraakt. Zo rijden er vanwege de logistieke beperking minder treinen tussen Schiphol -  Leiden, en Utrecht - Amsterdam.

"Wij verwachten dat de situatie rond het middaguur verbetert, omdat ProRail aangeeft dat de bovenleiding gemaakt kan worden", zegt een NS-woordvoerder tegenover Nu.nl. De vervoerder zet "waar mogelijk" bussen in. Maar de woordvoerder benadrukt dat het soms even kan duren voor die bussen gearriveerd zijn. Vanwege de vakantieperiode zijn er weinig bussen beschikbaar, legt de woordvoerder uit. De stop- en snelbussen rijden in ieder geval tussen Castellum en Geldermalsen, op het traject tussen Utrecht en Den Bosch.