Tot maandag 31 juli geen treinen tussen Utrecht - Amersfoort/Baarn vanwege werkzaamheden

Bij de werkzaamheden wordt een speciale werktrein ingezet die het spoor vernieuwt. (Foto: Roel Hemkes)
Bij de werkzaamheden wordt een speciale werktrein ingezet die het spoor vernieuwt. (Foto: Roel Hemkes)

Vanaf afgelopen dinsdagavond 25 juli tot en met maandagochtend 31 juli rijden er geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort/Baarn. Er vinden op dit traject rondom Bilthoven en Den Dolder werkzaamheden plaats. Reizigers kunnen gebruik maken van treinvervangend busvervoer.

Op het traject Utrecht Blauwkapel – Den Dolder worden de spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd omdat ze aan vervanging toe zijn. Ook de stations van Bilthoven en Den Dolder krijgen een opknapbeurt. Het perron van station Bilthoven wordt 33 meter verlengd aan de achterzijde, ter hoogte van de P+R parkeerplaats. Op station Den Dolder worden er verschillende maatregelen genomen om de veiligheid op het station te vergroten. Zo wordt het perron opnieuw betegeld om struikelgevaar tegen te gaan, en worden de plantenbakken versmald om reizigers meer ruimte te geven.

Vanwege deze werkzaamheden rijden er dus van 25 tot en met 31 juli rijden er geen treinen tussen Utrecht Overvecht en Amersfoort. Er worden bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd. Bewoners uit de omgeving moeten rekening houden met geluid van de speciale werktrein en werkzaamheden op de perrons van station Bilthoven en Den Dolder.