T-shirt oorzaak van brand in coupé van intercity naar Vlissingen

Een brand in de coupé van dubbeldekstrein heeft ervoor gezorgd dat een reizigerscoupé deels uitgebrand is. (Foto: Treinenweb)
Een brand in de coupé van dubbeldekstrein heeft ervoor gezorgd dat een reizigerscoupé deels uitgebrand is. (Foto: Treinenweb)

Een brand in een VIRM-dubbeldekstrein heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ervoor gezorgd dat een coupé verwoest is. Het ging om de intercity van Amsterdam naar Vlissingen waar ter hoogte van Oudenbosch brand uitbrak. Eén passagier raakte lichtgewond.

Nieuwswebsite BN de Stem meldde dat de oorzaak een brandend t-shirt zou zijn. Omdat het vuur om zich heen greep is een groot gedeelte van de coupé op de bovenste verdieping uitgebrand. Op videobeelden van BN de Stem is te zien dat de wanden gesmolten zijn, en dat een aantal stoelen verloren zijn gegaan. Het zou gaan om treinstel 8671, een VIRM treinstel die enkele jaren geleden gemoderniseerd is.

Een woordvoerder van de NS dat er rond middernacht ongeveer veertig passagiers aanwezig waren in de betreffende trein. In het bovenste gedeelte van de dubbeldekker ontstond volgens de woordvoerder een incident toen een T-shirt vlam vatte. "Zoiets gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Mogelijk is er sprake van brandstichting, maar dat is moeilijk te achterhalen. Er wordt verder onderzoek naar gedaan."

Na de succesvolle blusactie door de brandweer kon de trein vervolgens doorrijden naar station Roosendaal, waar de trein buiten dienst werd gehaald om later naar de NS werkplaats in Haarlem te worden gebracht. De passagiers naar Vlissingen, zo'n twaalf reizigers werden met een bus naar hun eindbestemming gebracht.