Geen treinen tussen Arnhem Centraal en Nijmegen vanwege defect spoor

Het defecte spoor ligt op de Waalspoorbrug tussen Nijmegen en Nijmegen Lent. (Foto: Roger Veringmeier )
Het defecte spoor ligt op de Waalspoorbrug tussen Nijmegen en Nijmegen Lent. (Foto: Roger Veringmeier )

Uit veiligheidsoverwegingen heeft spoorbeheerder ProRail besloten dat er tijdelijk geen treinen over de Waal-spoorbrug bij Nijmegen rijden tussen Arnhem en Nijmegen. Bij een inspectie is een defect aan het spoor op de brug geconstateerd.

Het euvel werd dinsdag ontdekt. Toen werd er uit veilgheidsoverwegingen eerst een aangepaste snelheid toegepast voor treinmachinisten die over de spoorbrug reden, maar later werd bekend dat de brug voor onbepaalde tijd afgesloten wordt totdat er herstel heeft plaatsgevonden. Volgens ProRail gaat het om een defect spoor.

Dit weekend zijn er werkzaamheden geweest, onder meer aan de bovenleiding en het spoor. Hoe het defect die gisteren ontdekt is heeft kunnen ontstaan moet onderzoek uitwijzen. De focus ligtvolgens de spoorbeheerder nu op het herstel van het spoor, zodat treinen weer over de brug kunnen rijden.

Reisadvies

Als gevolg van de stremming rijden er geen treinen en tussen Arnhem Centraal en Nijmegen Lent. Er rijden beperkt aantal treinvervangende bussen. Reizigers tussen Nijmegen en Utrecht Centraal wordt aangeraden om via 's-Hertogenbosch om te rijden. Naar verwachting zal het herstel tot donderdag 29 juni 02:00 uur duren.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.