ProRail repareert verzakte spoorwegovergang bij Boskoop

De overweg aan de Zijde in Boskoop waar het spoor verzakt is. (Foto: Google Streetview)
De overweg aan de Zijde in Boskoop waar het spoor verzakt is. (Foto: Google Streetview)

Over twee weken zal het treinverkeer gedurende een week beperkt zijn op de RijnGouwelijn, de spoorlijn tussen Gouda en Alphen aan den Rijn waar R-Net rijdt. Een spoor bij een spoorwegovergang in Boskoop blijkt verzakt te zijn, en moet op korte termijn verstevigd worden.

Het spoor bij de spoorwegovergang in het centrum van Boskoop blijkt verzakt. Dat is geconstateerd door een meettrein die in opdracht van ProRail over het traject reed.

Werkzaamheden

Om de veiligheid van het treinverkeer en de directe omgeving te waarborgen, is het noodzakelijk om deze verzakking te verhelpen. Vanaf medio juli zal de overweg aan de Zijde gedurende een week worden gesloten, wat betekent dat er gedurende dezelfde periode geen treinen zullen rijden door Boskoop.

Op woensdagavond 12 juli zal ProRail beginnen met het ophogen van het spoor. Na een periode van ongeveer een kleine week, vanaf dinsdagochtend 18 juli, zal de overweg weer open zijn en kunnen er weer treinen rijden.

ProRail benadrukt dat de herstelwerkzaamheden geen verdere vertraging kunnen tolereren. Deze werkzaamheden zullen tevens invloed hebben op het verkeer op de Zijde, een belangrijke doorgaande weg in Boskoop. Voor langzaam verkeer zal er de mogelijkheid zijn om via het tunneltje bij het Zwarte Pad onder het spoor door te gaan, terwijl omleidingsroutes met behulp van borden zullen worden aangegeven voor auto's en vrachtverkeer.