NightJet geëvacueerd na brand in Oostenrijkse tunnel

NightJet geŽvacueerd na brand in Oostenrijkse tunnel. (Foto: Treinenweb)
NightJet geŽvacueerd na brand in Oostenrijkse tunnel. (Foto: Treinenweb)

In de Terfnertunnel in het Oostenrijkse Tirol is woensdagavond brand uitgebroken. Dat meldt de Oostenrijkse nieuwssite ORF. Een Nightjet die onderweg was naar Hamburg en Amsterdam, werd door de hulpdiensten geëvacueerd. Er zouden ongeveer 50 lichtgewonden zijn.

Volgens de hulpdiensten is woensdag kort voor 21.00 uur in de ruim 15 kilomer lange tunnel een bovenleiding gevallen op auto's die op de trein werden vervoerd, waarna er brand ontstond. Deze zou inmiddels geblust zijn.

De trein naar Hamburg en Amsterdam vervoerde 370 passagiers. Volgens de NS zouden er ook Nederlandse reizigers aan boord zijn, maar hoeveel is niet bekend. Alle inzittenden zijn inmiddels door de inzet van meerdere brandweerkorpen uit de trein geëvacueerd. Er zijn door de hulpverlening tenten geplaatst om ze op te vangen. De ÖBB heeft bussen ingezet voor vervoer naar Innsbruck. Alle passagiers die geen medische zorg nodig hebben, zouden daarheen worden gebracht.

De route in de tunnel is afgesloten totdat de trein eruit gehaald is, en de herstelwerkzaamheden zijn afgerond. Alle treinen, waaronder de NightJet zullen voorlopig worden omgeleid via een andere route. Een woordvoerster van de NS, laat weten dat de Nightjet-treinen vanuit Zurich en Wenen nog wel gewoon naar Amsterdam rijden, maar is de eerstvolgende trein vanuit Amsterdam naar Innsbruck geschrapt.