ProRail benoemt Chris Verstegen tot programmadirecteur Positionering

Vanaf heden is Chris Verstegen door de Raad van Bestuur van ProRail benoemd tot programmadirecteur Positionering ProRail. Verstegen zal vanuit zijn rol zorg dragen voor een zorgvuldige omvorming van ProRail tot een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO).

Voor zijn nieuwe aanstelling was Chris Verstegen zeven jaar hoofd Innovatie bij ProRail. ProRail-Topman Pier Eringa: "Chris en zijn afdeling hebben de afgelopen jaren bijzondere dingen voor elkaar gekregen. We zijn als ProRail innovatiever dan ooit, zijn daar ook zichtbaar op geworden en krijgen er waardering voor van onze omgeving."

John Voppen, Chief Operational Officer, bij ProRail, laat weten ook blij te zijn met zijn benoeming: "De ZBO-vorming is een uitdagende en belangrijke operatie voor ProRail. Door zijn brede ervaring binnen ProRail en zijn eerdere ervaring bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan Chris beide werelden goed aan elkaar verbinden."

Zelfstandig Bestuursorgaan

Met de omvorming van ProRail tot een zelfstandig bestuursorgaan valt de spoorbeheerder onder de verantwoordelijkheid van het ministerie. De wetsvoorstellen zullen medio dit jaar naar de Tweede kamer worden gestuurd. Zodra deze zijn goedgekeurd zal ProRail begin 2021 in plaats van een besloten vennootschap een zbo zijn.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb