Minderjarigen beschoten per ongeluk trein met luchtbuks

Een trein bij Geldermalsen die niet met opzet door een luchtbuks geraakt is. (Foto: Treinenweb)
Een trein bij Geldermalsen die niet met opzet door een luchtbuks geraakt is. (Foto: Treinenweb)

Donderdag op Koningsdag is er een trein in de buurt van Geldermalsen beschoten met een luchtbuks. De politie vermoedt dat het een ongeluk was, omdat een groep minderjarigen bij een huis bezig was met het schieten op blikjes en bordjes.

Op Koningsdag omstreeks 16.30 uur werd de trein beschoten. Hoewel er geen gewonden vielen, raakte de trein beschadigd volgens Omroep Gelderland. Bovendien werd het treinverkeer gedurende een korte periode stilgelegd.

Minderjarige schutters

Na onderzoek heeft de politie bij een huis vlakbij het spoor een groep minderjarigen en een luchtbuks aangetroffen. Er heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de politie, de tieners en de huiseigenaar. De tieners zullen geen straf krijgen.

Wel zal de meerderjarige bewoner zich moeten melden bij de politie omdat die de regels voor het gebruik van de buks aan zijn laars lapte. Een luchtbuks is legaal te koop onder diverse voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat je enkel personen van achttien jaar of ouder ermee laat schieten in een ruime omgeving. Ook omdat er schade aan de trein was veroorzaakt wil de politie de eigenaar nog verhoren. "We gaan echter niet uit van kwade opzet."